Florin Călinescu nu se mai vrea Președinte

Florin Călinescu nu se mai vrea Președinte

După ce și-a anunțat cu surle și trâmbițe reintrarea în politică, cunoscutul actor Florin Călinescu, ajuns multimilionar în urma contractelor cu statul (vezi aici, aici, aici, aici, aici, aici și aici), prin prelarea Partidului Verde, partid condus în trecut de Ovidiu Iane și Remus Cernea, și se lăudase că va zdrubi concurența în alegerile prezidențiale și va da țării un nou Guvern, se retrage rușinos de pe câmpul de bătălie, întocmai ca rezervistul colonel Radu Duda în 2009.

„La ce să candidez? Cum să candidez? Atât de tare să-mi bat și eu joc de instituții, de poporul meu, și să zic că vreau și eu să candidez? Trebuie să-mi fac întâi o armată. (…) Întâi de toate, caut să conving tineri să-mi arate dacă au ceva de zis într-o parte a existenței sociale în care PSD, PNL, Ponta, Monta, nu au reușit să ofere nimic de 30 ani. Dacă reușesc să fac acest lucru și, în 2024, mă uit în oglindă, mă duc în fața Ateneului Român, mă îmbrac în frac… mai vedem dacă voi candida, dar nu voi spune acest lucru decât după ce fac o muncă prin țară. 200.000 de semnături nu sunt suficiente.

Unora li se pare că dacă le-au strâns au candidat la prezidențiale. Este ca și cum mi-aș scrie pe cartea de vizită: aș fi vrut să concubinez cu Angelina Jolie. Doar că ea nici nu știe acest lucru. Nu poți să candidezi fără să ai un partid serios, fără să fi oferit ceva serios și durabil poporului, fără să reformezi întreaga viața socială”, a zis Florin Călinescu care a mai spus că pentru a candida trebuie să ai bun simț”, a zis Florin Călinescu la Realitatea TV, potrivit Capital.

Adevărul e că după ce anul trecut ne avertizase că o să-și facă partid politic și o să rupă tot, bazânu-se pe cei “170.000 de abonați sau cum se cheamă” de pe FaceBook, care să formeze o “grupare de jumătate de milion care să conteze”, dacă fiecare dintre aceștia mai aduceau 2-3 “abonati”, lipsa de resurse umane și materiale din Partidul Verde, un partiduleț de buzunar care la alegerile locale din 2016 a abținut doar 3343 de voturi, l-au făcut să renunțe la visul său de mărire. Totuși, Florin Călinescu ne lasă să înțelegem că ar fi strâns cele 200.000 de semnături, dar acestea sunt insuficiente pentru a reforma România.

Dacă actorul putred de bogat ar vrea să înceapă cu dreptul în noua sa carieră politică, după ce perioada liberală a fost un dezastru (vezi aici, aici și aici), chiar dacă din punct de vedere material a fost una foarte fructuasă, ar trebui să lase zgârcenia la o parte și să vâre măcar câteva sute de Euro în modernizarea site-ului partidului, care arată jalnic. Apoi să deschidă larg baierele pungii și să investească într-un sediu situat mai spre centru Capitalei, că adresa actualului sediu de lângă Big Berceni este tocmai în sectorul 1, pe șoseaua București-Ploești, și confuzează feisbuciștii.

Nea Florine, te-oi pricepe mata la făcut bani din afaceri cu statul, dar la politică ești pifan!

One thought on “Florin Călinescu nu se mai vrea Președinte

Leave a Reply